dilluns, 15 de març del 2010

Dijous 11 de març

Aquesta setmana hem ensenyat els documents ja preparats a la Maria Gràcia (pràctiques, relació entre notres, estat de la qüestió...) i continuem amb algunes coses pendents (Guia per millorar els talls amb el tallador de plasma, trípode per sostenir el bombí, acabar alguna pràctica...) Tenim pendent anar a l'ikea a veure si trobem algun material que ens pugui servir per aplicar-hi els resultats ja obtinguts al bombí. Per tant, també es va dir per buscar al catàleg de l'ikea si hi ha algun estri que ens pugui servir.

diumenge, 14 de març del 2010

4 de Març

Dia de feina a l'aula, preparem els documents que hem de presentar abans de l'avaluació i comencem a pensar les bases dels fonaments teòrics. L'afinació del bombí haurà d'esperar, perquè la setmana que ve és d'examens i ens quedarem a l'aula d'informàtica per ensenyar la feina feta a la nostra tutora.

dilluns, 1 de març del 2010

Dijous 25 de febrer

En aquest post ens centrarem principalment en fer una petita explicació sobre les tres pràctiques que hem realitzat fins ara i comentar la feina que tenim prevista fer per el proper dijous.

Pràctica 1
La primera pràctica que vam fer sobre el treball consistia en pesar les notes d'un carrilló de dues octaves per poder trobar una relació entre elles. Seguidament creàrem una taula amb les relacions de pes.
Aquesta taula ens va ajudar a saber amb força exactitud la mida que tindrien les llengüetes que reproduiríem en el bombí.

Pràctica 2
L'objectiu principal que tenia aquesta pràctica era trobar una forma adequada per a les llengüetes del bombí. Després de reproduir diverses llengüetes en un dels bombins, vàrem observar que la llengüeta que tenia més base i la part superior més estreta era la que produïa millor so. L'altre conclusió que en vam treure era que si tallàvem les llengüetes a la part més abrupta del bombí pràcticament no hi havia so , mentre que si fem els talls a la part plana el so durava més estona.

Pràctica 3
En aquesta pràctica provàrem per primer cop el tallador de plasma, vam fer un seguit de talls en el bombí de proves per veure com funcionava, a continuació vam realitzar el primer tall en el bombí definitiu.
La conclusió que en vam treure va ser que la pintura del bombi influïa en la regularitat del tall i que per tant, hauríem de treure-la per tal de poder fer els talls amb més precisió. La nota que vam tallar en el bombí definitiu ens va sortir com un mi i només ens faltava triar la resta de notes que volguéssim en el bombí i dibuixar-les a partir d'aquesta.


El dijous ens vam organitzar i repartir la feina que teníem endarrerida com és el cas del diari de recerca que no el teníem actualitzat de feia dies i que en Nil s'encarregarà de posar al dia.
Després en Martí i jo ens vam repartir les pràctiques que encara teníem pendents per fer.
Com a feina comuna ens queda pendent pensar en els fonaments teòrics ja que haurem d'entregar la part teòrica del treball a la Maria Gràcia.
I com a punt final encara ens quedaria pensar sobre el trípode que haurem de construir per col·locar-hi l'instrument i una guia per facilitar els talls amb el tallador de plasma.